Om oss

Kanalrestaurangen på vintern.

Fantastisk mat och god service

Grundläggande bygger Kanalrestaurangen på fantastisk mat och god service men våra lokaler och personal erbjuder så mycket mer. Det K-märkta huset innehåller tre våningar som var och en i sig är unika till sin utformning och karaktär. Huset som sedan 1970 ägs av Odd Fellow sällskapet innehåller en rik historia och är idag inte bara hemvist för Kanalrestaurangen utan är även hemloge för såväl Odd Fellow sällskapet som Frimurarna, Götiska förbundet och Rebeckorna.

Tallrikar och glas uppdukat fint

På entréplan möts ni av den pampiga stora salongen med sina karaktäristiska antika takmålningar från 1909. Entreplan innefattar också ett vackert bibliotek med ett stort mötesbord och en öppen spis för extra känsla och trivsel. På övervåningen kan ni sitta för er själva med tillgång till den stora balkongen med sin grandiosa utsikt över kanalen. I undervåningen kan man njuta av dukningar i valvet som med sina tjocka väggar inger en unik upplevelse.

Kanalrestaurangen är rustad för många typer av arrangemang både med såväl teknik som mat och kunnig personal. Här är inga arrangemang främmande och vi arrangerar såväl bröllopsmiddagar som dopmiddagar eller födelsedagar och minnesstunder vid begravningar. Restaurangen är förberedd för alla tänkbara företagsarrangemang, events och konferenser där vi kan skräddarsy er vistelse hos oss på alla tänkbara sätt med såväl mat, teknik, logistik, aktiviteter och underhållning.

Mat som läggs upp på tallrikar

Riyad Ghabro, krögare

Riyad föddes 1970 i en liten by i Syrien och flyttade till Sverige 1990 efter några års studier vid universitet i Ryssland. Riyad har efter starten med sin första restaurang i Smögen 1993 på den Svenska Västkusten drivit ett flertal framgångsrika krögarverksamheter i landet främst i Lysekilsområdet men även så långt upp i Sverige som Årjäng.

Riyad övertog Strandgatan Bistro 2007 som i hans regi kom att bli den allra populäraste och välbesökta Bistron i Trollhättan. 2012 såldes Strandgatan Bistro och Riyad påbörjade därmed planerna för att öppna stadens finaste restaurang bara några stenkast nedför samma gata om än med ett ännu bättre läge i den anrika Odd Fellowgården på Strandgatan 18-20.

Efter 20 års samlade erfarenheter och hårt arbete lanserade Riyad så 2013 den nya Kanalrestaurangen i Trollhättan med siktet inställt på genuint högklassig mat och service.

Riyads passion är god mat och han är en riktig whiskeyälskare.

Riyad Ghabro, krögare